Healthy foods- egészséges ételek

Healthy foods
You do your best, you starve, count the calories in each bite and still it's not enough. No matter what you do, the figures on your scales make your eyes boggle. Your feelings of guilt aggravate the problem and you rush off to swallow something. Here you go again! The next thing you know you're off on your way to your tailor for a new suit after the old one has let you down! What a shame! To pull yourself out of your depression you decide you should see a dietician or a nutritionist.
You suffer all right, but you think it's not time for a physician yet. So, what happens? Either one gives you a long list of what not to eat or come near of ready, and a one-page menu with alien contents of which they expect you to adopt as your new diet.
Where on earth are you supposed to find these? And assuming you do, have you considered the cost?
Who said healthy food has to be out of reach? Does that make it a luxury? And a million questions no one can answer for you. Yet, these extra layers of fat remind you to take action first and ask questions later.
A caring friend suggests exercise, another one recommends steam baths. You try both, but keep neither one.
Why? You can't stand the look those slim companions give you. On your way home you give yourself a compensatory extra-large ice-cream. Satisfied? Try saying that to the weeping scales next morning! Now, it's time for your regular medical check. That's it! A state of emergency is announced and your medical advisor is threatening to assign your diet to a referee! How would you like that? You're given a new list, which this time looks even leaner than former ones. Now you're being tortured with completely tasteless odourless stuff. I hate to say it, but you had been warned! Every time you accepted a double-cream cake, a bell rang in your head in a desperate attempt to make you stop. Each time you helped yourself to juicy steaks or fried chicken, your stomach cried for mercy.
From now on, you'll have to thrive on wholemeal bread and apples. From time to time you'll be offered a piece of lean meat or a chicken breast. Fish is given the nod of approval but no accompanying chips or mayonnaise. Sugar-free drinks are allowed, but spirits are absolutely out of question! You might refuse to go along with it, sneak off while not being watched and enjoy a pancake or a bar of chocolate. You may even surrender to an irresistible hot dog. Go ahead! Order another one. After all, we are what we eat!

 

Egészséges ételek
Mindent elkövetsz, éhezel, számolod minden falat kalóriáját és ez még mindig nem elég. Mindegy, hogy mit csinálsz, a szemed fennakad a mérleg mutatóján. A bűntudat érzése súlyosbítja a problémát és rohansz, hogy lenyelj valamit. Már megint itt tartasz! A következő dolog, hogy utad a szabódhoz visz egy rend új ruháért, miután a régi már cserbenhagyott. Micsoda szégyen! Hogy kihúzd magad a depresszióból, úgy döntesz, hogy elmész egy diéta-specialistához, vagy egy táplálkozási tanácsadóhoz. Kellően szenvedsz, de úgy érzed még nincs itt az ideje, hogy orvoshoz menj. És mi történik? Mindenki ad neked egy hosszú listát, hogy mit ne egyél, vagy még a közelébe se menj és egy oldalnyi menüt, számodra idegen összetételű ételekről, és elvárják, hogy fogadd el ezeket az új diétádként. Hol tudnád ezeket a földön megtalálni? Tegyük fel, hogy megtalálod, de figyelembe vetted a költségeket? Ki mondta, hogy az egészséges ételeknek elérhetetleneknek kell lenniük? Ez már luxusnak számít? És még millió kérdés, amit senki nem tud megválaszolni. Ez a túlzott zsírlerakódás arra emlékeztet, hogy előbb cselekedj és utána kérdezősködj. Egy gondoskodó barát tornát javasol, egy másik szaunát ajánl. Mindkettőt kipróbálod, de egyiket sem folytatod. Miért? Ki nem állhatod sovány társaid tekintetét. Hazafelé menet kárpótolod magad egy extra adag fagyival. Elégedett vagy? Magyarázd meg másnap reggel a kilendült mérleg mutatójának! Most van itt az ideje a rendszeres orvosi ellenőrzésnek. Ez, az. Beállt a vészhelyzet, kezelőorvosod fenyeget, megbíz valakit, hogy figyelje a diétádat. Hogy tetszene ez neked?
Adnak neked egy új listát, ami még soványabbnak tűnik, mint a korábbiak. Most íztelen és szagtalan dolgokkal gyötörnek. Utálom ezt mondani, de erre előre figyelmeztettek. Mindig, amikor megettél egy dupla krémes tortát, egy csengő szólalt meg a fejedben és kétségbe esetten próbált megállítani. Mindig, amikor vettél a szaftos húsokból, vagy a sült csirkéből a gyomrod kegyelemért könyörgött. Mostantól korpáskenyérrel és almával kell beérned. Időről-időre egy szelet sovány húst, vagy csirkemellet kapsz. A hal fogyasztása is megengedett, de nem sültburgonya, vagy majonéz kíséretében. A cukormentes italok engedélyezve vannak, de az alkohol teljesen kizárva! Megtagadhatod, hogy ezt végigcsinálod és amikor nem látnak elsurransz, hogy egyél egy palacsintát, vagy egy szelet csokoládét. Az ellenállhatatlan hot dognak is megadod magad. Rajta! Rendelj egy másikat. Minden esetre olyan az ember, amilyen az étkezése!