Sport, hobby

Sport, hobby
It must be the era of sport that we live in nowadays. Not that I object to that, let's say it's not my cup of tea!
I don't mind watching though, but I do hate it when things get out of control. Take football for instance.
Watching at home from the comfort of your armchair is considered heaven compared to actually being in the stadium. And what happens if it starts raining? It will be a muddy game. Needless to say it's difficult to tell from your seat what's really going on down there. Then of course, there's always the possibility of a disappointed fan throwing something, or more regrettably, somebody! So, let's try something else. Tennis? A very elegant and popular game these days. Very demanding as well. And speaking of demanding, how about horse riding? Have you ever tried rifle shooting or mountaineering? What's the matter? Perhaps you think these are not the sort you call stimulating'? So, you're a track and field athletics type. It's a display of body strength and fitness. Well, isn't that what sport is all about? Even if you haven't got the hallmark of an Olympic champion you're still welcome to any of the categories; the high or long jump, hurdles, hammer, discus and javelin. What's wrong? Hate to be in the outdoors? Well, let's move on to indoor stadiums. These make suitable alternatives for sportsmen and women in whatever weather conditions. How about combat sports?
You know what I mean, two extremely fit individuals with one goal in mind, that is attempting to and succeeding in leaving the opponent in a state of complete exhaustion. Sounds brutal, doesn't it? Wrestling, boxing, karate and fencing. Whichever you're considering, remember it's only a sport! For some it's a hobby, for others it's a living! Whether you're an amateur or a professional you have to play by the rules. Naturally, you could be one of those who prefer water sports. Thanks to modern facilities this is enjoyed both in and outdoors. And the list could grow longer and richer. The media keep us informed about new kinds of sport winning over the crowd. In the end, it's a game or a contest that brings us all together despite our differences. So next time you play something, be a sport!

 

Sport, hobby
Manapság mondhatni, hogy sportkorszakot élünk. Én nem tiltakozom ez ellen, de mondjuk úgy: ez nem az én asztalom! Nézni még elmegy, de utálom, ha a dolgok kicsúsznak az irányítás alól. Nézzük például a futballt. Otthonról, a kényelmes karosszékből nézni, valóságos paradicsom a stadionhoz képest.
És mi történik, ha elered az eső? Az egész egy sáros játékká válik. Szükségtelen azt mondani, hogy nehéz a székedből eldönteni mi is történik ott lent. Természetesen ott van annak a lehetősége is, hogy egy csalódott szurkoló földhöz vág valamit, vagy rosszabb esetben valakit. Tehát, nézzünk valami mást. Tenisz? Napjaink elegáns és népszerű sportja. Egyben nagyon igényes sport. Ha már az igényességről beszélünk, mit szólsz a lovagláshoz? Próbáltál már valaha lőni, vagy hegyet mászni? Mi a baj?
Talán azt gondolod semmi sem ösztönöz ezekre?
Akkor te atléta típus vagy. Az a testi erő és fittség fitogtatása. Vagy nem erről szól minden sport?
Még ha nem is felelsz meg az olimpiai elvárásoknak, bármely fajtáját kipróbálhatod; magas vagy távolugrás, gátfutás, kalapács-, diszkosz- vagy gerelyvetés.
Valami baj van? Utálsz a szabadban lenni?
Nos, nézzük a fedett pályás sportokat. Ezek megfelelő körülményeket adnak sportoló férfiaknak és nőknek akármilyen időjárásban. Mit szólsz a küzdősportokhoz? Tudod mit értek ezalatt, két rendkívül erős egyént, akiknek ugyanaz a céljuk, próbálkozni és nyerni, az ellenfelet a teljes kimerültség állapotába sodorni.
Brutálisan hangzik, nem igaz? Birkózás, ökölvívás, karate és vívás. Bárhogyan nézed, ne felejtsd el, hogy ez csak sport! Egyeseknek csak a hobbija, másoknak a kenyere. Lehetsz amatőr, vagy profi, mindig a szabályok szerint kell játszanod. Természetesen választhatsz vízisportot is. A modern felszereléseknek köszönhetően, a szabadban és bent is élvezhetők. És a lista mindig hosszabb és gazdagabb lesz. A médiák folyamatosan informálnak minket a sportok új fajtáiról, amelyek megnyerik a tömegek tetszését. Végül a játék és a meccs összehoz minket minden különbözőségünk ellenére. Tehát, ha legközelebb valamit játszol, az sport legyen!